KOCAELİ'DE BAYRAMDA FIRINLAR AÇIK OLACAK MI?

26 Haziran 2023 15:20
Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, Kurban Bayramı açıkladı. Kocaeli'de bayramda fırınlar açık olacak mı?

Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Öncelikle, esasen sözlük anlamı “yaklaşmak” olan ve toplumsal bazda birbirimize yaklaşmanın, dayanışma içerisinde olmanın en özel vesilesi olan Kurban Bayramının birliğimizi pekiştirmesini temenni eder; gerek bayram öncesinde gerek ise bayram süresince yoğun emek ve mesai harcayacak olan Odamızın değerli üyeleri ile kıymetli çalışanlarına şahsım ve milletimiz adına sizlerin huzurunda teşekkürlerimi sunarım.

MEMNUNİYETLE KARŞILANDI

Bilindiği üzere, bayramın belirli günlerinde fırınların kapalı olması uygulaması ilk defa geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda uygulanmış ve bu uygulama fırıncı esnafımız başta olmak üzere tüm çalışanlarımız tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Mezkur uygulamanın hayata geçirilmesindeki en büyük etken; değerli personellerimizden gelen haklı taleplerdir. Zira, bayramları kıymetli kılan hususlardan ilki ailelerimiz ve sevdiklerimizle birlikte geçirilmesi olmasına karşın; fırınlarda çalışan personellerimiz ile değerli aileleri mevcut düzen içerisinde bu husustan mahrum kalmaktadır. Öte yandan fırınlarımızın kapalı olması ile bu doğrultuda personellerimizin çalışmamasının, niteliği itibari ile fiili ibadeti gerektiren bu özel gün açısından elzem nitelikte olduğunun kabulü gerekmektedir. Konunun değerlendirilmesi sürecinde görüşlerini aldığımız Odamız mensubu işverenler de personel taleplerinin makul görüldüğünü ve işbu uygulamadan oldukça memnun kaldıklarını tarafımızla paylaşmışlardır.

3 İLÇEDE, 2 GÜN KAPALI

Bu kapsamda varılan mutabakat neticesinde İzmit, Kartepe ve Başiskele ilçesinde bulunan fırınlarımızın bu yıl da Kurban Bayramının birinci ve ikinci günlerinde (28.06.2023 ve 29.06.2023 tarihleri) kapalı olmasının uygun olacağı kanaatine vardığımızı kamuoyuyla paylaşmaktayız. Zikredilen ilçelerimizde mukim vatandaşlarımız bakımından mağduriyet yaşanmaması adına fırınlarımız bayram öncesinde üretim kapasitesini artırma yoluna gidecek olup bu hususta sevgili vatandaşlarımızın da ilgili tedbirleri almak bakımından dikkatli olmalarını rica etmekteyiz.
Yaptığı çalışmalarda vatandaş menfaatlerinin öncelik kılınmasını ilke haline getiren Kocaeli Fırıncılar Odası adına siz değerli basın mensuplarımız başta olmak üzere aziz milletimizin Kurban Bayramı’nı şimdiden en içten dileklerle kutlar, mutlu ve huzurlu bayramlar dilerim.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X