Sanayi sitelerine şehir dışında yer tahsisi talep ediyoruz

27 Mart 2024 10:39
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın teşrifleriyle düzenlenen Kocaeli İş Dünyası Buluşması’nda sanayi sitelerini gündeme getiren KOTO Başkanı Necmi Bulut, “Sanayi sitelerine şehir dışında, sektörel kümelenme olacak şekilde yer tahsisi yapılmasını talep ediyoruz” dedi

sektörel yapısıyla Kocaeli inşallah Türkiye Yüzyılının katma değeri yüksek ekonomik yapısını ve ihracat odaklı yapılanmasının öncü illerinden biri olacak diye inanıyorum” dedi ve herkese teşekkür ederek konuşmalarını sonlandırdı.

BAŞKAN BULUT’TAN TOPLANTI DEĞERLENDİRMESİ

Konuşmaların ardından moderatörlüğünü Vali Seddar Yavuz’un yaptığı soru ve cevap bölümüne geçildi. Çeşitli sektörlerdeki iş insanlarının sorularını sorduğu, taleplerinin iletildiği interaktif bir şekilde devam eden toplantıda Yılmaz ve beraberindeki heyet ilgili konuları dikkatle dinleyerek not aldı. Geniş katılımlı toplantı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, gelecek dönem vizyonunu belirlemede istişarelerin çok önemli olduğuna vurgu yaparak, “Bu buluşmaları çok kıymetli ve önemli buluyoruz. Biz de Kocaeli Ticaret Odası olarak, üyelerimizin temel sorunlarını içeren kapsamlı bir paylaşım yaparak, beklentilerimizi gündeme getirdik.

ARA ELEMAN, DEPREM, KENTSEL DÖNÜŞÜM

Malumunuz Kocaeli sanayi kenti ve Türkiye toplam imalat sanayiinin yüzde 13’ü ilimizden karşılanıyor. İmalat sektörü başta olmak üzere ara elemana ulaşmakta güçlüklerle karşılaşıyoruz.  Bu nedenle mesleki eğitimin desteklenerek ön plana çıkarılması, MESEM’lerin daha ciddi olarak ele alınması gerektiği kanaatindeyiz. İkincisi, ülkemizde deprem gerçeği var ve her an bu felaketle karşı karşıya kalabiliriz. Afetlere Dirençli Şehirler kapsamında Kocaeli’de kentsel yenilenmenin desteklenmesi gerekmektedir. Anadolu ve İstanbul’u birbirine bağlayan ilimizde hızlı bir dönüşümün gerçekleşmesi gerekmektedir. Ayrıca, Karavan Parkı yapılarak oluşturulacak rezerv alanlar deprem sonrası yaşam alanlarına dönüştürülebilecektir.

SANAYİ SİTELERİ

Son olarak, yüzölçümü bakımından oldukça küçük olan ilimizde sanayi siteleri şehir merkezinde sıkışık şekilde faaliyetlerini sürdürmektedir. Site içerisinde faaliyet gösteren işletmelerin büyüyememesi ülke ekonomimizi olumsuz etkiliyor. Bu nedenle şehir dışında sektörel kümelenme olacak şekilde yer tahsisi yapılması gerekmektedir. Hem firmalarımızın altyapı gider maliyetleri azalacak yatırım olanağı bulacaklar hem de inşaat sektörümüzde canlanma olacaktır. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Yılmaz ile de paylaştığımız bu taleplerin hayata geçmesini temenni ediyor, üyelerimiz adına bu konu başlıklarının takipçisi olacağımızı önemle vurguluyoruz” dedi. 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X