TRX FİRMASI KÖRFEZ’E DEĞER KATMAYA DEVAM EDİYOR

06 Ekim 2023 08:57
Körfez İlçe Kaymakamı Uğur Kalkar, Körfez Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Öztürk, Körfez Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Üyeleri İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Vedat Doğusel'in Körfez Ticaret Odası üyesi olan TRX gemi inşaa firmasının Yalova’da bulunan gelişmiş ve özel amaçlı gemilerin inşa edildiği modern tersanesi TRX Marine’ye teknik ziyaret gerçekleştirdi.

Yapılan ziyarette Norveçli Armatör ve operatör firması AQS için ihraç amaçlı inşa edilen NB101 projesi hakkında detaylı bilgi alındı.

TRX firması tarafından ihraç edilecek bu gemi 18,5m tam boy ve 12m genişliğe sahip katamaran formunda olup balık çiftliği servis gemisi teknesi olarak çalışacak şekilde yüksek teknoloji ile donatılmıştır. Ayrıca, tasarlanan gemi yeşil enerjiden yararlanmak ve emisyonların azaltılmasına yardımcı olmak için yeni nesil pil teknolojisi kullanılarak kompakt, akıllı, elektrikli bir tahrik sistemiyle çalışmakta olup; 1200 kw (12 adet elektrikli otomobil pil kapasitesine eş) kurulu pilleri sayesinde, gece limanda bağlı iken sahilden şarj edip 8 saat elektrikli operasyon yapma kabiliyetine sahiptir. Sofistike Güverte ekipmanları sayesinde halat operasyonları, çeki ve yedekleme ayrıca demirleme operasyonları yapabilmektedir. Birbirinden bağımsız yedekleme özelliğine sahip gelişmiş DC ana panoları ile birlikte bu operasyonları 0 emisyon ile tamamen elektrikli veya hibrit yapabilme kabiliyetine sahiptir. Böylece türünün ilk ve benzersiz özellikleri sahip olduğu bir gemi olup bu ay içerisinde teslim edilecek ve Norveç'in kuzeyinde Finmark da operasyonlarına başlayacaktır.

Denizcilik endüstrisine daha temiz enerji getirilmesini amaçlayan güvenilir, yenilikçi ve proaktif çözümler sunmak amacıyla yeni projeler ortaya çıkaran TRX firması ileri düzeye sahip mühendislik çalışmaları ortaya koyarak Körfez İlçesi’ne değer katmaya devam ediyor.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X