Hürriyet'i yerel seçim endişesi sardı! Tutuş'un aday olma ihtimali korkutuyor...

01 Haziran 2023 15:01
14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde örgütten bağımsız hareket ettiği için birliği sağlayamayan ve Kılıçdaroğlu’nu İzmit’te öne çıkaramayan Hürriyet’in yerel seçimlerde işi zorlaştı. Kılıçdaroğlu’nun kazanması sonrası Büyükşehir’e aday olmayı düşündüğü konuşulan Hürriyet’in, kaybedilen seçim sonrası, İzmit’ten tekrar aday olarak makamını korumak istediği kulislerde dönmeye başladı.

İZMİT’TE CHP OYLARI DÜŞTÜ AK PARTİ YÜKSELDİ

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan rakibi Kemal Kılıçdaroğlu’na yurt genelinde olduğu gibi İzmit’te de fark attı. AK Parti’nin 2019 yerel seçimlerinde Kocaeli’de tek kaybettiği ilçe olan İzmit’te oyların yeniden yükselmesi CHP’lileri de endişelendirmeye başladı. AK Parti de yaşanılan yükselişin sebebi İlçe Başkanı Muharrem Tutuş’un eski yeni herkesi kucaklaması ve yüksek performans ile yaptığı çalışmalara bağlanırken, CHP’nin başarısızlığının sebebi ise Başkan Hürriyet’in örgüt ile arasındaki kopukluktan kaynaklandığı yorumlarını beraberinde getirdi.

HÜRRİYET TUTUŞ’LA REKABET ETMEKTEN ÇEKİNİYOR!

Mustafa Soydabaş’ın ardından AK Parti İzmit Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili olan ve meclis oturumlarında yaptığı etkili siyaset sonrası adeta dikkatleri üzerine çeken,  Muharrem Tutuş; şimdilerde Hürriyet’in korkulu rüyası haline gelmiş durumda.Ali Güney’den boşalan koltuğa atanarak İlçe Başkanı olduktan sonra elini daha da güçlendiren Tutuş; seçim sürecinde sahada gece gündüz çalışarak, teşkilatı bir araya getirmeyi başardı ve İzmit’in AK Parti oylarının yükselmesine vesile oldu. Yereldeki siyaseti iyiden iyiye hareketlendiren ve muhalefete göz açtırmayan Tutuş, yerel seçimlerde Büyükşehir umudunu tamamen yitiren ve İzmit’ten tekrar aday olma düşüncesi içinde olan Hürriyet’i endişelendirdiği yakın çevresi tarafından konuşuluyor. AK Parti’de İzmit Belediyesi için ismi ciddi şekilde konuşulan Muharrem Tutuş’un özbeöz İzmit'li olması, İzmit’te her kesim tarafından tanınıyor ve seviliyor olması, etkili hitabeti, ikili ilişkilerinde kuvvetli olması,teşkilat tarafından desteklenmesi, Hürriyet’in elinden sloganlarını alacağı gibi sahada da zora sokacağı düşünülüyor.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X