YILMAZ'DAN KANKO'YA SERT TEPKİ!

19 Eylül 2023 11:12
AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz Milli Eğitim Bakanlığı’nın ÇEDES projesine yönelik eleştirilerde bulunan CHP Kocaeli Milletvekili Mühip Kanko’ya tepki gösterdi.

 CHP Kocaeli Milletvekili Mühip Kanko,yaptığı açıklamayla ÇEDES projesiyle ilgili Milli Eğitim Bakanlığına yönelik eleştirilerde bulunarak “Millî Eğitim Bakanlığı'nın Diyanet İşleri Başkanlığı ile imzalamış olduğu protokol çerçevesinde TÜRGEV, Ensar Vakfı, Hizmet Vakfı, Hayrat Vakfı, İHH, Furkan Vakfı ve İlim Yayma Cemiyeti gibi dini vakıflarla birlikte Türkiye’nin farklı illerindeki devlet okullarında uygulamaya sokulmuştu. Bugün uygulanmak istenen ÇEDES projesi ile imam, vaiz ve Kur’an kurslarındaki din görevlileri aracılığıyla öğrencilere eğitim verilmesi ile laik, çağdaş ve bilimsel eğitim sisteminden Taliban modeli eğitim sistemine evrilmenin provaları yapılmaktadır. “ ifadelerine yer verdi.

 KANKO'YA CEVAP!

Kanko’nun bu açıklamalarının ardından AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Kanko'ya sert tepki gösterdi. Yılmaz “1-  Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı sorumluluğunda düzenlenen Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) Projesi ile Okullarımızda Değerler Eğitiminin yaygınlaştırılması öngörülüyor.

 

2- Gençlerimize Medeniyet değerlerimizi aktarmayı, Din Eğitimi vermeyi “Talibanlaşma” olarak karalayan CHP zihniyeti, “karma eğitim yasaklanıyor” iftirasını da çekinmeden atıyor.

 

3- Projede görev alan, Diyanet İşleri Başkanlığımızda çalışan Milletimize hizmet eden İmam, Vaiz ve Kuran Kursu Öğreticisi, ilahiyat mezunu onbinlerce Devlet Memurumuzun öğrencilerimize değer eğitimi vermesini de Talibanlaşmanın örneği olarak sunuyorlar. Akıllarınca aşağılıyorlar

 

4- Yazık, çok yazık!

“Değişim!” diye bağıran CHP’de değişen birşey yok. İçerde de dışarda da kafa, göz ve gönül kırmaya devam ediyorlar. Başında “Din” ve “Değer” olana saldırı ve aşağılama!

Bu da CHP’nin “Helalleşme” yöntemi…”

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X