Bıçak kemiğe dayandı sabır taşı çatladı
29 Aralık 2020 16:46

Bıçak kemiğe dayandı sabır taşı çatladı

Hizmet iş Sendikası Kocaeli şube Başkanı İdris Ersoy sosyal medyadan toplu iş sözleşmeleri süreci ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Ersoy açıklamasında “Bıçak kemiğe dayandı sabır taşı çatladı. Sokaktaki enflasyon canımıza tak etti. Biz bu zamana kadar sabrettik, fedakarlık yaptık, Artık fedakarlık sırası işverenlerimizde” dedi.

İşte Başkan Ersoy’un o açıklaması:

BU AŞAMANIN ADI MÜCADELEDİR

Şeffaf bir şekilde yürüttüğümüz görüşmelerin yeni bir aşamasındayız. İnce eleyip sık dokuyarak geçirdiğimiz bu sürecin önemli bir bölümündeyiz. Süreci bu aşamaya getirdiysek bundan sonra da sürdüreceğiz. El ele kol kola hep birlikte götüreceğiz. Geldiğimiz bu aşamanın adı Mücadeledir, grev oylamasıdır. Sendikamızın örgütlü olduğu iş yerlerinde yükselen sesler hakkını arayan kişilerin, alın terinin karşılığını isteyen emekçinin sesidir. Yaklaşık 3 aydır süren  toplu iş sözleşmesi müzakere masasına tüm iyi niyetimizle birlikte oturduk. Bir gerçeği hiç aklımızdan çıkarmadık. Bunlardan ilki kendi gerçeğimizdi. Yani içinde bulunduğumuz acımasız yaşam koşullarıydı.

BİZ KENDİ GERÇEĞİMİZİ İYİ BİLİYORUZ

Her geçen gün eriyen ücretlerimiz, gün geçtikçe pahalılanan hayatın ta kendisiydi. Biz kendi gerçeğimizi iyi biliyoruz. Ne kadar çalıştığımızı gece gündüz demeden Kocaeli halkına nasıl hizmet ettiğimizi her koşulda nasıl fedakârca çalıştığımızı Kocaeli’mizi en üst sıraya nasıl taşıdığımızı ve tüm bunların üstesinden gelirken nasıl bir yaşam kavgası verdiğimizi biliyoruz. İkinci gerçeğimiz ise Türkiye’nin gerçeğidir. Biz onları da iyi biliyoruz. Gıdada ki, eğitimdeki enflasyonu çok iyi biliyoruz. Öyle TUİK’in  nerden çıktığı belli olmayan rakamları değil biz Türkiye’nin gerçek rakamlarını biliyoruz. Bu masada bu 2 gerçeği bilerek oturduk.

NE YAZIK Kİ ELİMİZ YİNE HAVADA KALDI

İşin doğası gereği pazarlığa açık uzlaşmacı kendi gerçeklerini düşünürken ülke gerçeklerini de düşünerek elimizi uzattık. Ne yazık ki elimiz yine havada kaldı. Taleplerimizi taslağımızı masa anladı, sandalye anladı, taş anladı ancak işveren sendikası anlamadı. Bu anlayış ile bize bir kez daha gidin grev kararı alın ve grev oylaması yapın diyorlar. Geçen hafta belediyeler için grev oylamalarını başlattık. Çayırova ve Darıca belediyeleri için sandığa gittik. İşçi arkadaşlarımız toplu iş sözleşmesi yüksek hakeme gitmesin tekrar yüzde 4 lere mahkum olmayalım diye greve evet dediler. Geleceklerine emeklerine sahip çıktılar. Ya masada anlaşın ya da greve gidelim dediler.

BUGÜN ZOR DURUMDAYIZ

Bu hafta Gebze Belediyesi şirketi içinde grev oylaması yapacağız ve sırasıyla ilk hafta Belde A.Ş ve diğer yasal süreci gelen örgütlü olduğumuz diğer ilçe belediyeleri şirket çalışanları içinde grev oylamalarını çalışma ve işkur il müdürlüğünün belirlediği günde yapacağız. Oylamalarını yapacağız belediye şirketlerinde tam katılım sağlayacağız. Bunun için tüm arkadaşlarımız toplu iş sözleşmelerini masada bitirmek sözleşme masasında güçlü bir irade ile mücadele etmek Çayırova ve Darıca belediye işçileri gibi sandığa gidip gereğini yapacaktır. Bizim için artık bıçak kemiğe dayandı sabır taşı çatladı. Sokaktaki enflasyon canımıza tak etti. Biz bu zamana kadar sabrettik, fedakarlık yaptık.  Belediyelerimizde işverenlerimiz ne dediyse yaptık.  Ancak bugün zor durumdayız. Çocuk çocuğumuzun geçimini sağlayamıyor evimizin temel ihtiyaçlarını bu maaşlarla alamıyoruz. Artık fedakarlık sırası işverenlerimizde” ifadelerini kullandı.

 

Güncelleme: 29 Aralık 2020 16:51
BENZER HABERLER
kaan uçar masaüstü
X