CHP gençlik karıştı; İstifa mı görevden alınma mı?
14 Ekim 2020 10:56

CHP gençlik karıştı; İstifa mı görevden alınma mı?

16 Şubat’ta KYÖD’de gerçekleşen üç adaylı CHP İzmit İlçe Gençlik Kolları Kongresi’nde başkan seçilen Ahmet Sefa Aşkın’ın yönetimde Eğitim Sekreteri görevini alan İlknur Sular dün istifa ettiğini duyurdu.

Sular’ın istifasının ardından CHP İzmit İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Sefa Aşkın, Sular’ın istifasıyla ilgili açıklama yaparak üç kere üst üste toplantıya gelmemesi nedeniyle Sular’ı görevden aldığını belirtti. Aşkın’ın açıklamasından sonra sosyal medya hesabı aracılığıyla açıklama yapan Sular istifa ettiğinin altını çizerek şu ifadeleri kullandı: “16 Şubat 2020 tarihinde yapılan CHP İzmit Gençlik Kolları Kongresinde partimizin öz gücü olan gençlerimizin iradesi ile CHP İzmit Gençlik Kolları Eğitim Sekreterliği görevine seçildim.

Yönetim Kurulu Arkadaşlarımız ve gençlik kolları başkanının bilgisi dahilinde 30.08.2020 tarihine kadar ilçe dışında olmam sebebiyle toplantılara katılamayacağımı bildirdim. 30.08.2020'den sonraki devam eden süreçte takip eden üçüncü olağan yönetim kurulu toplantı haftasında yoğun geçen bir sürecin ardından yeni bir üniversiteye kaydolmam sebebiyle CHP İzmit Gençlik Kolları Eğitim Sekreterliği görevinden istifa etme kararı aldım ve 06.10.2020 tarihinde istifa mektubumu elden teslim ettim.

İddia edildiği gibi devamsızlıktan ötürü görevden alınmam söz konusu olmayıp peş peşe gelmediğim üçüncü toplantı haftasında istifamı elden sundum. Yönetimdeki arkadaşlar tüzüğe vakıfsa işleyişin nasıl olacağını biliyorlardır. Bu nedenden ötürü karar defterinde istifa ettiğim bilgisinin yer alacağını tahmin ediyorum.”

 

Güncelleme: 14 Ekim 2020 10:57
BENZER HABERLER
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X