Ersoy: İşçisini mutlu eden Başkan Büyükakın’a teşekkür ediyorum
02 Şubat 2021 14:29

Ersoy: İşçisini mutlu eden Başkan Büyükakın’a teşekkür ediyorum

BELDE A.Ş. de örgütlü olan Hizmet-İş Sendikası ile işveren sendikası arasında binlerce işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi sonrası gözlerin çevrildiği Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy açıklama yaptı.

 

BELDE A.Ş’de çalışan 5.700 personeli ilgilendiren sözleşme görüşmelerinde yapılan anlaşmaya göre en düşük net maaş 4.500 TL en düşük giydirilmiş tam maaş ise 4.900 TL olmuştu. Biten sözleşmenin ardından gözlerin çevrildiği Hizmet-İş Şube Başkanı İdris Ersoy beklenen açıklamayı yaptı

Genel Başkan Gelecek..

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Belde AŞ çalışanı 5700 işçi için Hizmet iş sendikamız ile Yerelsen arasında devam eden toplu iş sözleşmesinde mutlu sona ulaşıldı. . 04-02-2021 Perşembe günü saat 13:00 hak iş konfederasyonu genel başkanı Mahmut ARSLAN ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi başkanı doç dr Tahir BÜYÜKAKIN’ında katılacağı törende imzalar atılarak yürürlüğe girecek.     

 2500 kişi %60 zam alacak                                      

Toplu iş sözleşmeleri ile ilgili açıklama yapan şube başkanı idris Ersoy: Uzun bir toplu sözleşme  görüşmeleri  sonrası,Ülkemizde  Belediye şirketleri içinde bu dönem imzalanan en iyi toplu iş sözleşmesini için anlaşmaya vardık.Bu sözleşme ile en düşük ücreti  olan yaklaşık 2500 arkadaşımız toplamda yüzde 60 oranında zam almış olacak .. 

Başkanımıza teşekkür ediyorum

1 Ocak itibariyle  En düşük ücreti olan evli ve çoçuklu bir işçimiz giydirilmiş maaşı 4900 TL  . Yoğun olarak  Orta grupta  ücretleri bulunan işçi arkadaşlarımız 5385, .. en yüksek Gurupta yoğun çalışan İşçi arkadaşlarımız 5643TL ücret  almış olacak . Onun için bu toplu iş sözleşmesi son dönemde belediye şirketleri içinde yapılmış en iyi sözleşme olmuştur.. Bu sözleşmenin bu rakamlara çıkmasını sağlayan , işçim mutlu olursa Kocaeli mutlu olur  düşüncesi ile işçisini mutlu eden Kocaeli Büyükşehir belediye başkanımıza İşçiler adına teşekkür ediyorum. Kocaeli işçisi ve hizmet iş sendikamız Büyükşehir Belediye başkanımız Tahir Büyükakının her zaman  yanında ve destekçisidir.

Güncelleme: 02 Şubat 2021 15:06
YORUMLAR
  • Toplam 1 yorum
İşçi 15:16 - 02 Şubat 2021

Hayırlı olsun iki tarafa da bir işçi olarak uygulanan zammın güzel olduğunu düşünüyorum.

0 Beğenmedim
BENZER HABERLER
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X