İzmit Belediyesi Oyuncak Müzesi’nde  eğitici ve renkli atölyeler devam ediyor
26 Nisan 2025 14:29

İzmit Belediyesi Oyuncak Müzesi’nde eğitici ve renkli atölyeler devam ediyor

İzmit Belediyesi Oyuncak Müzesi’nde, 26-27 Nisan tarihlerinde düzenlenecek atölyelerde çocuklar hem eğlenecek hem de el becerilerini geliştirme fırsatı bulacak. Katılımın kontenjanla sınırlı olduğu atölyelere katılmak isteyenler, başvurularını https://forms.gle/MQkFjQaSyYDhPYq28 adresindeki form üzerinden yapabilecek.

HABER MERKEZİ Tüm haberleri

İzmit Belediyesi Oyuncak Müzesi, masalsı atmosferinde çocuklara yönelik yaratıcı atölye etkinliklerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Oyuncak Müzesi’nde 26 Nisan Cumartesi saat 11.00’de 4-5-6 yaş grubu, saat 15.00’te ise 7-8-9 yaş grubu çocuklara yönelik “Tahta Kaşıktan Kukla Yapım Atölyesi” gerçekleştirilecek. 27 Nisan Pazar Günü saat 11.00’de 4-5-6 yaş grubu ile “Tuval Üzerine İp Baskı Atölyesi” saat 15.00’te ise 9-10-11 yaş grubuyla “Tahta Kaşıktan Kukla Yapım Atölyesi” yapılacak.

HEM EĞLENCELİ HEM EĞİTİCİ

Tahta Kaşıktan Kukla Yapım Atölyesi atölyesinde tahta kaşık, kumaş parçaları, silikon, dikiş malzemeleri ve keçeli kalemler kullanılacak. Çocuklar, kaşığa kumaş dikme, düğme dikme ve yapıştırma gibi işlemlerle el-göz koordinasyonlarını, ince motor, problem çözme, sıralama ve planlama becerilerini geliştirecek. Atık kumaş malzemeleri de değerlendirecek çocuklar geri dönüşüm ve çevre bilinci kazanacak.

SANATSAL VE YARATICI

Tuval Üzerine İp Baskı Atölyesinde ise pamuk ip, akrilik boya ve parmak boyası kullanılacak. Bu atölye ile görsel algının desteklenmesi, çocuğun dokunsal deneyim kazanması, renk karıştırmanın temel ilkelerini öğrenmesi, ince motor becerilerini geliştirmesi, kendini sanatsal ve yaratıcı yolla ifade etmesi sağlanacak.

Güncelleme: 26 Nisan 2025 14:31
BENZER HABERLER
emel durak masaüstü
efe vinç
kaan uçar masaüstü
bemove beyza erenkaya masaüstü
noıx masaustu
X