İzmit Cephanelik Mesire Alanı kaderine terk edildi
27 Mayıs 2020 00:53

İzmit Cephanelik Mesire Alanı kaderine terk edildi

AK Parti İzmit İlçe Başkanı Av.Ali Güney, 2016 yılında hizmete açılan Cephanelik Mesire Alanı’na gitti, ot bağlayan piknik alanlarını, dikenli çalıların kapladığı yürüyüş yollarını göstererek, “İzmit’e bahar gelecek dediler ama sonbaharı getirdiler. Gül gibi İzmit gözlerimizin önünde soluyor” dedi.

2016 YILINDA HİZMETE AÇILDI

İzmit 28 Haziran Mahallesinde bulunan Cephanelik Mesire Alanı, Milli Savunma Bakanlığı’ndan devralındıktan sonra 2016 yılında çevre düzemleme çalışmaları tamamlanarak hizmete açıldı. İzmit Belediyesi tarafından büyük özen gösterilen alanda doğal dokusu bozulmadan piknik alanları ve çocuk oyun grupları oluşturuldu, yürüyüş parkurları yapıldı. İçinden dere de akan bu alan İzmit’in nefes aldığı, doğayla buluştuğu bir bölge olarak geçen yıla kadar hizmet veriyordu.

CEPHANELİK ALANINI OT BAĞLAMIŞ

AK Parti İzmit İlçe Başkanı Av.Ali Güney ile İzmit Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Muharrem Tutuş, 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma yasağının esnetildiği bayramds bölgeye gitti. Sokağa çıkma izni verilen büyüklerle buluşurken, Cephanelik Mesire Alanı’nda ot bağlayan piknik alanları, çürümeye terk edilmiş çardakları, kırılan mangal yerlerini, dikenli çalı kaplanan yürüyüş yollarını büyük bir üzüntüyle inceledi. Cephanelik Mesire Alanı’nın tanınmayacak hale geldiğini belirten Güney, şunları söyledi:

BANKLARA VERNİK BİLE SÜRÜLMEMİŞ

“AK Parti döneminde bu alana girerken kapıda güvenlik vardı. İçeride görevliler olurdu. Başı boş, kaderine terk edilmiş değildi. Buradaki görüntü bir yıldır burada belediyenin hiç çalışma yapmadığını gösteriyor. Çocukların boyunu aşan otlar, kırık-dökük çardaklar, parçalanmış mangal alanları var. Oturma yerlerine vernik bile sürülmemiş. Derenin üzeri, spor yapılan yürüyüş parkurları dikenli otlarla kaplanmış. Buraya gelen büyüklerimiz yılanlar yüzünden dolaşamadıklarını söylüyor”.

“GÜL GİBİ İZMİT SOLUYOR”

“İzmit’te geçen hafta Erenler Mahallesi’nde çöken yolun bir aydan fazla süredir yapılmadığını göstermiştik. Cephanelik Mesire Alanının da durumu ortada. İzmit Belediye Başkanı, anlatmaya gelince aklım mantığın almadığı tasarruflardan söz ediyor. Her yer yeşil alan olacak diyor. İzmit böyle mi yeşil olacak. Her yeri dikenli otlar bağlayınca mı doğayla buluşmuş olacağız. Buraya harcanan paranın çürümeye terk edilmesinin hesabını kim verecek? Ziyan edilen bu para halkın parası değil mi? Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur. İzmit’e bahar gelecek demişlerdi. Ama sonbaharı getirdiler. Gül gibi İzmit gözümüzün önünde soluyor”.

 

Güncelleme: 27 Mayıs 2020 00:54
BENZER HABERLER
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X