Kafe ve restoranlar ne zaman açılacak?
22 Ocak 2021 15:41

Kafe ve restoranlar ne zaman açılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, lokanta ve kafelerin açılış tarihi için "Kabine toplantısında bunun değerlendirmesini yeniden ele alacağız. Endişelerimiz var. Maalesef her ne kadar sıkı tutacağız diyorlarsa sıkı tutulmuyor. Başarılı bir süreç var, bu başarılı süreci tekrar tersine çevirmek istemiyoruz. Verilere göre bir esneme yapılabilir" dedi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Çin'den gelecek aşı konusunda yaptığı açıklamada, ikinci parti aşı için onay çıktığını ve hafta sonuna kadar 10 milyon doz aşının gelmesinin beklendiğini söyledi.

Corona virüs aşısında ikinci partinin ne zaman geleceğine dair açıklamada bulunan Erdoğan, “Aşı konusunda şu anda ikinci parti aşımız nasip olursa, Çin'den onayı çıktı. Büyük ihtimalle bu hafta sonuna kadar gelebilir. Beklentimiz bir 10 milyon gelecek. Huzur evlerinde kalanlara yönelik aşılarımız devam edecek. Bu arada yine Bilim Kurulu'nun yapacağı çalışmalarla birlikte kademelendirme aynen belirlenerek o kademe çerçevesi içerisinde aşı süreci devam edecek” ifadelerini kullandı.

Lokanta ve kafelerin açılış tarihine ilişkin soruya yanıt veren Erdoğan, “Kabine toplantısında bunun değerlendirmesini yeniden ele alacağız. Endişelerimiz var. Maalesef her ne kadar sıkı tutacağız diyorlarsa da sıkı tutulmuyor. Şuanda başarılı bir süreç var, bu başarılı süreci tekrar tersine çevirmek istemiyoruz. Bu süreci dikkatle yürütelim aşalım ama elimize gelen verilere göre bir esneme yapılabilir”

Güncelleme: 22 Ocak 2021 15:42
BENZER HABERLER
kaan uçar masaüstü
Dr. Emre Erdoğan
X