
Toma Yine Sokaklarda KOU'nün Direnişi Bitmedi
Üniversite öğrencileri bu daha başlangıç mücadeleye devam sloganları atarak TOMA ile gelen ve barikat kuran polis ekiplerine tepki gösterdi.
Kocaeli Üniversitesi'nde öğrenciler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınması ve diplomalarının iptal edilmesinin ardından protesto gösterileri düzenlenmişti. Tüm yasak ve sınırlamalara rağmen öğrenciler, barikatlara doğru yürüyüşe geçti. Polis ile öğrenciler arasında yaşanan arbede sırasında kolluk kuvvetleri, biber gazıyla müdahalede bulunup, 6 kişiyi gözaltına almıştı.
Dün gece yarısına kadar devam eden eylem sonrası, bugün Milletvekili Harun Yıldızlı ve dün gözaltına alının öğrencilerin de katılımıyla Üniversite Öğrencileri tarafından direnişi ve mücadele ettiklerini göstermek amacıyla İzmit Belediye İş Hanı önünde yürüyüş düzenledi.
Üniversite öğrencileri bu daha başlangıç mücadeleye devam sloganları atarak TOMA ile gelen ve barikat kuran polis ekiplerine tepki gösterdi.