CHP’li o isimden Gergerlioğlu'na destek
HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun ‘terör propagandası yapmak’ suçu nedeniyle yargılandığı davada hapis cezasının onanması sonrası milletvekilliği düşürüldü.
CHP’Lİ İSİMLERDEN DESTEK
Gergerlioğlu’nun dün gerçekleşen TBMM Genel Kurulu’nda vekilliğinin düşürülmesi sonrası HDP’nin 55 milletvekili kaldı. 2 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum olan Gergerlioğlu’na çok sayıda CHP’li isim destek verdi. CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı, Gebze İlçe eski Başkanı Musa Yılmaz’dan sonra SHP eski İl Başkanı, CHP’nin önemli isimlerinden Keramettin Gençtürk’ten de destek geldi.
SURATLARINA ÇARPMA HİDDETİM
Keramettin Gençtürk sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Tarihe not düşmek için yazıyorum;
Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun yanındayım. Ömer Faruk Gergerlioğlu’na yapılan faşist bir uygulamayı yapanların suratlarına çarpma hiddetimi sabırla bekleyeceğim. Bekleyeceğim, bu beklentim demokrasiye inancımdan olacak ama…” ifadelerine yer verdi.
Haber- Cansu Albayrak