TDP’de Haşmet Uçar seçilmiş başkan
22 Haziran 2021 14:58

TDP’de Haşmet Uçar seçilmiş başkan

Şişli Belediye eski Başkanı Mustafa Sarıgül’ün Genel Başkanlığını yaptığı Türkiye Değişim Partisi’nin (TDP) İzmit İlçe Başkanlığı’nın kongresi bugün yapıldı

Geçtiğimiz aylarda İzmit İlçe Başkanlığı’na atanan Haşmet Uçar gerçekleşen kongreye tek aday olarak katıldı.

GENİŞ KATILIM

Yahya Kaptan’da bulunan TDP İl İlçe Binası’nda gerçekleşen kongreye TDP Genel Başkan Yardımcısı Coşkun Ağaryılmaz, TDP İl Başkanı Volkan Karayel, İyi Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel, DEVA Partisi İzmit İlçe Başkanı Çağrı Çakıcı, DEVA Partisi Derince İlçe Başkanı Zeynep Aydın Sudan, Kocaeli Kars Ardahan Iğdır Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Haluk Mamik, Kocaeli Kantinciler Odası Başkanı Alican Kazgan, Türk Ocakları Şube Baaşkanı Mustafa Arha ve çok sayıda partili katıldı.

“MİLLETİN SORUNLARINA ÇARE OLACAĞIZ”

Gerçekleşen kongrede 10 kişilik yönetim ve il delegeleri seçildi. Kongrenin Divan Başkanlığını Olcay Danacı, Divan Katipliğini ise Nahit Yavuz ve Erdinç Çakar yaptı. Kongrede konuşan mevcut başkan Haşmet Uçar, “7 Nisan 2021’de atandığım ilçe başkanlığı görevime 2,5 aylık bir süreçte yönetimimizi oluşturduk. TDP olarak 2009 yılında çıktığımız bu yolda ertelediğimiz partileşme sürecini tamamladık. Artık aktif olarak ülkemizin menfaatlerine ve milletimizin sorunlarına çare olmak için elimizden gelen çabayı göstermek için çalışacağız.

“HERKESİ PARTİMİZE DAVET EDİYORUZ”

Siyasete değişimin damgasını vurmak ve sevgi ile çözümler bulmak için uğraşacağız. Biz partimiz olarak hiçbir kavgacı uslup kullanmayacağız. Elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz. İktidar yorgun muhalefet yetersiz artık değişim zamanı diyoruz. Milli sınırlarımız altında bayrağımız altında yaşayan herkesi partimize davet ediyoruz” dedi.

“PARTİNİN TÜM ÜYELERİ OY KULLANIYOR”

Uçar’dan sonra konuşan İl Başkanı Volkan Karayel, “Bugün İzmit İlçe kongremizi gerçekleştiriyoruz. Bu özel günde bu coşkuyla bir araya geldik. TDP tüzüğüne göre kongrede yetki organlarını seçerken partimizin tüm üyeleri oy kullanabilir. Türkiye’de ilk olarak böyle uygulanıyor. Adımız Türkiye Değişim Partisi. Belediye Başkan adaylarımızı seçerken de böyle yapacağız. Biz böyle siyasetimizi sürdüreceğiz” dedi.

“İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜNE İZMİT’TEN BAŞLADIK

Son olarak konuşan TDP Genel Başkan Yardımcısı Coşkun Ağaryılmaz, “Siyasetin dilini değiştirmek önceliğimiz. Bugün diğer partilerdeki yönetici arkadaşlarımız zarif bir şekilde kongremize katıldılar. Çok anlamlı oldu teşekkür ederim. Değişim partisi bir hareket olarak ortaya geldi. O zaman ben il başkanıydım. Kuruluş ertelenmişti. Geçen süreçte sorunlar çözülmediği gibi artarak devam etti. Kimileri dinimizi, Atatürk’ü etnik yapımızı temel arıyorlar. Değişim Partisi’nin önceliği ötekileştirilmiş bu anlayışı bir arada tutmaktır. Şişli Belediyesi, ilçe belediyesi olmasına rağmen çözüm sunmuş, vatandaşımıza hizmet sunmuştur. Herkesi kucaklamıştır. Bizim anlayışımızda budur. İktidar yürüyüşü İzmit’te başladı. Değişimi birlikte gerçekleştireceğiz” ifade etti.

HAŞMET UÇAR’IN LİSTESİ

YÖNETİM ASİL

Erhan Acer

İlknur Ateş

Nazlı Yaşar

Nagihan Öztürk

Erdinç Akten

Hüseyin İlbaş

Taner Uçar

Tamer Turan

Yiğithan Karabulut

Özgür Çimen

İL DELEGELERİ

Haşmet Uçar

Volkan Karayel

Erhan Acer

İlknur Ateş

Nazlı Yaşar

Nagihan Öztürk

Erdinç Akten

Hüseyin İlbaş

Taner Uçar

Tamer Turan

Yiğithan Karabulut

Özgür Çimen

Sezer Haşim Uçar

Aleyna Başak Öztürk

Ayşenur Acer

Selen Karayel

Özer Uçar

Sercan Gülsu

Saadet Orhan

Meryem Aka

Buket Çetinkaya

Şerafettin Arslan

Cihan Vurucu

Sidar Mert Önsal

(Çoşkun Ağaryılmaz)

(Volkan Karayel)

Güncelleme: 22 Haziran 2021 15:02
BENZER HABERLER
fizyoterapist
kaan uçar masaüstü
X