Benim ülkemde siyasetçilerin doğması da sancılı ve zor. Ölmesi de sancılı ve zor.
Tabi bunu fiziki olarak demiyorum siyasi varoluş anlamında diyorum.
Benim şehrimden önümüzdeki dönemde Türkiye’yi yönetecek kadronun içerisinde yer alacak bir siyasetçi sancılı bir şekilde doğuyor.
Bir siyasetçi de siyasal yaşamına kendi eliyle son veriyor.
Doğan siyasetçi Fatma Kaplan Hürriyet.
Sona eren siyasetçi Mehmet Sefa Sirmen.
Fatma Kaplan Hürriyet milletvekili olduğu dönemde mahpus olan Mehmet Sefa Sirmen’i meclis kürsüsünden savunuyor.
Çok kâr ederek sattığınız iştirakten adamı zarar ettirdi diye içeri attınız diyor.
Adalet arıyor.
Mehmet Sefa Sirmen bugün mahpus olan Fatma Kaplan Hürriyet’e karşı onun rakibini methediyor. Benim ismimi protokolde anons ettirmedi diyor. Telefonumu açmadı diyor.
İtibar arıyor.
Siyasetçi de yaşam ile ölüm arasındaki ince çizgi işte bu şekilde kopuyor. Birinin siyasi yaşamı daha yeni başlıyor diğerinin ki bitiyor.
Başka sebepleri de mutlaka var.
Ancak sadece sırf bu yüzden bile.
Bırakın rakipleriyle kıyaslamayı;
Tarafları içinde eğer kaldıysa;
Benim İzmitli bir yurttaş olarak sekiz tane oyum olsa on sekizini, yüz sekizini, bin sekizini Mehmet Sefa Sirmen‘e karşı Fatma Kaplan Hürriyet‘e veririm.
-Ayrıca ben oyumu kişilere değil fikirlere ve duruşa veriyorum onu da belirteyim.-
Vatanseverlik ve partlilik zor günlerde belli olur. İyi günde, hangi günse o? İstanbul’da boğazda ‘balığı’, Ankara’nın yüksek tepelerinde ‘sinirsiz eti’ ağzı olan herkes yer.
Özcümle;
Fatma Kaplan Hürriyet diyor ki;
‘Ekşi yemedim ki karnım ağrısın’
‘AKP’ye geçeceğime paşa paşa yatarım’
Bundan sonra da;
“Benimle mi geldin dünyaya Hayrola Çilem’
der, direnir mücadele eder, bugünler geçer.
İşte bu irade kendisini benim ülkemde;
BAKAN DA YAPAR BAŞBAKAN DA.
*Önemli Not: Başbakanlık mı kaldı demeyin, zaman neler getirir neler götürür.
Kim bilebilir?
Şimdilik bu kadar yine görüşürüz umuduyla.
Hoşça kalın dostça kalın.
Yorum yazarak Yeni Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Yeni Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
(3)Yusuf Öztürk - Tebrik ederim kardeşim
112 - Son günler Haydar AKAR bey sosyal medyada videolar paylaşıyor. Bugün de paylaşmış. R. T. E. Sözü ile başlıyor. Milletin karnını doyuruyoruz yine de oy vermiyor diyor Haydar bey..
Haydar bey seni milletvekili yapan bugün 240.000tl emekli maaşı alma imkanı sağlayan CHP dir..CHP sayesinde devletin bütün imkanlatından faydalandınız. Bugün Yeni olduğunu iddia ettiğiniz bir partiye geçtiniz. Sizde biraz.... Olsa size 112 HAYDAR diyen her fırsatta size hakaret eden, devletin polisinden kaçarken polisimizi sür ekleyen insanı İl başkan yardımcısı yapmazdınız..
Devran Dönecek - Turgay bey, son günler de nedir bu Fatma sevdan? Ben oyumu kişilere değil fikirlerine göre oy veririm demişsin. Sefa başkanla Fatma başkanı fikir konusunda kıyaslama yapman Sefa başkana hakaret olur. Senin de az çok bilmen gerekir Fatma hanımın AKP ye geçmek için can attığını, Ankara da aracılar ile görüşüldüğünü, ama yazamazsın sen de güçten yana tavır almaya başlamışsın. Yolun açık olsun...
Ha bu arada Harun vekilin CHP lileri arayıp istifa edin diye tehdit vari konuşuyormuş. Gerçekten insanlatın hür iradesine ipotek koymaya devam ediyorlar. Yazık çok yazık inandığınız kişilere bakın despotlukla il veya ilçe yi kazanacağını zannediyor.
Yazılan yorumlardan Yeni Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Sitemizin Topluluk Kurallarına uymayan yorumlar yayınlanmaz. Yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.