Algıyı bırakın, gerçekleri anlatın!

3. Dünya Savaşı'nın ayak sesleri duyulurken Türkiye'nin iç cephesi sağlam olmak zorundadır.

Bugün dünyada yeni bir güç mücadelesi yaşanıyor. 3. Dünya Savaşı ihtimali her geçen gün daha yüksek sesle konuşulurken, Türkiye'nin içeride birlik ve beraberliğini sağlaması artık bir tercih değil, bir devlet meselesidir.

Terörsüz Türkiye kapsamında hazırlanan çerçeve yasa, 360 milletvekilinin imzasıyla Meclis'ten geçmiştir. Buna rağmen kamuoyunda bilinçli şekilde oluşturulan bilgi kirliliği nedeniyle, bu yasanın ne anlama geldiğini anlatmak gerekiyor.

Başta PKK olmak üzere terör örgütleri, yıllarca Türkiye'ye karşı dış güçlerin vekil unsuru olarak kullanıldı. Bu ülke binlerce evladını şehit verdi, binlerce gazi verdi. Aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyorum. Terörün beli kırılmadan bugün gelinen noktaya ulaşmak mümkün değildi. Bu başarı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, emniyet teşkilatının ve güvenlik güçlerimizin kararlı mücadelesinin eseridir.

Ancak devlet aklı sadece silahla hareket etmez. Terör örgütünü ezmek savaşın bir bölümüdür; kalıcı zafer ise milletle bütünleşmek, terörün yeniden zemin bulmasını engelleyecek toplumsal mutabakatı kurmaktır. Cephede kazanılan bir zafer, siyaset kurumunda ve toplum nezdinde doğru yönetilemezse zamanla kaybedilebilir.

İşte bu nedenle Terörsüz Türkiye çerçeve yasası önemlidir. Bugün mesele, geçmişte kimin ne yaptığı değil; yarın Türkiye'nin nasıl daha güçlü olacağıdır. Terörü besleyen mekanizmalar ortadan kaldırılıyorsa, silah tamamen devreden çıkıyorsa ve Türkiye içeride milli birlik zeminini güçlendiriyorsa, devlet buna kayıtsız kalamaz.

CHP'nin verdiği destek de buradadır. CHP, federasyona değil; üniter devlet yapısı içinde sorunların demokratik yollarla çözülmesine "evet" demiştir. Silahın değil siyasetin konuşmasına, Türkiye Cumhuriyeti'nin tek devlet, tek millet anlayışının korunmasına "evet" demiştir.

Fakat bunu söylemeyenler var. Günlerdir "CHP onay verdi" diyerek algı oluşturanlar, CHP'nin hangi şartlarla ve hangi gerekçeyle destek verdiğini özellikle gizliyor. Çünkü gerçekleri anlatmak yerine slogan atmayı tercih ediyorlar.

Türkiye, içeride birbirini tüketerek değil, ortak akılla güçlenebilir. Dünyanın yeni bir çatışma dönemine sürüklendiği bir süreçte en büyük ihtiyaç, sağlam bir iç cephe ve sarsılmaz bir milli birliktir. Gün, siyasi hesapları değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğini düşünme günüdür.
Hasan Aktepe
[email protected]

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Hasan Aktepe -


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket CHP'de Yaşanan Son Gelişmeleri Nasıl Değerlendiriyorsunuz?