Son günlerde CHP üzerine çok şey söyleniyor. Kimileri mevcut yönetimin arkasında duruyor, kimileri butlan sürecini savunuyor. Her gün yeni bir açıklama, yeni bir tartışma gündeme geliyor. Ancak benim dikkatimi çeken başka bir tablo var.
Sanki CHP'de sadece iki taraf varmış gibi konuşuluyor.
Oysa ben buna katılmıyorum.
Evet, bir tarafta Sayın Özgür Özel ve mevcut yönetimi destekleyenler var. Diğer tarafta ise Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın duran ve butlan sürecinin haklı olduğunu düşünenler var.
Ama bir de kimsenin çok konuşmadığı insanlar var.
Ne mevcut yönetimin yanında saf tutuyorlar ne de butlan tartışmasının içinde yer alıyorlar. Buna rağmen partilerinden istifa etmiyorlar, başka bir siyasi oluşuma da gitmiyorlar. Çünkü onlar için mesele kişiler değil, CHP'nin kendisi.
Bence bugün en ağır yükü de bu insanlar taşıyor.
Çünkü bir yandan parti içindeki gerilimi izliyorlar, diğer yandan "Neden ses çıkarmıyorsunuz?" eleştirilerine maruz kalıyorlar. Oysa bazen sessiz kalmak, taraf olmaktan daha zor bir duruştur.
Her anlaşmazlıkta bir taraf seçmek zorunda değiliz. Bazen en doğru tavır, partinin daha fazla yıpranmaması için beklemek ve aklıselimin hâkim olmasını istemektir.
Yeni partinin kurulmasıyla birlikte CHP'deki ayrışma yeni bir boyut kazandı; ancak herkes bu ayrışmanın bir parçası olmayı seçmedi.
Elbette siyasette herkes kendi yolunu çizebilir. Gidenlere de kalanlara da saygı duymak gerekir. Ama ben, bütün bu yaşananlara rağmen CHP'de kalmayı tercih eden insanların da görülmesi gerektiğini düşünüyorum.
Çünkü onlar ne koltuk hesabı yapıyor ne de günlük siyasi kazanç peşinde koşuyor. Belki de tek istedikleri şey, CHP'nin yeniden kendi meselelerini kendi içinde çözebilen, enerjisini iç kavgaya değil Türkiye'nin sorunlarına harcayan bir parti haline gelmesi.
Ben inanıyorum ki, bu sessiz çoğunluk konuşmaya başladığında CHP'nin geleceği de farklı bir yöne evrilecektir. Çünkü bazen tarihi değiştirenler en çok konuşanlar değil, en zor zamanda partisini terk etmeyenlerdir.
Yorum yazarak Yeni Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Yeni Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
(1)Murat - chp de taraf olmayanlar chp li olamaz gerçek chp liler özgür özelin yanında olur
Yazılan yorumlardan Yeni Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Sitemizin Topluluk Kurallarına uymayan yorumlar yayınlanmaz. Yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.